22. 4. 2012

Jak na Red Velvet?


Formu vymazat máslem a vysypat polohrubou moukou.
Odvážit hladkou mouku, kakao a sůl.
Prosít! Mělo by stačit jednou, já prosila 3x.
Máslo vyšlehat s cukrem a přidat vejce. Dala jsem 3 menší.
Vyšlehaná máslová směs.
K máslové směsi postupně přišleháváme prosátou mouku a podmáslí. Pokud chceme péct červený korpus, tak barvivo důkladně rozmícháme v podmáslí.
Vznikne krásně hladké těsto.
Jednou sodu rozmícháme v octě.
Těsto nalejeme do formy a rozetřeme do stran.
Vychladlé těsto po rozkrojení.
Tenhle korpus se nepovedl. Pekla jsem ho stejným způsobem, ale někde jsme vyčetla, že se korpus po upečení a vychladnutí má zabalit do folie a dát do lednice. Tak já do lednice už teda nedávám a vždy se povede.  Korpus je pak krásně lehký, vláčný a nadýchaný :-)
Tohle je korpus vychlazený v lednici :-(