6. 12. 2011

Medová srdíčka





MEDOVÁ SRDÍČKA


Těsto: 2 vajíčka, 200 g moučkového cukru, 3 lžíce medu, 60 g másla nebo Hery, 2 lžičky jedlé sody, mletá skořice dle chuti, 500 g hladké mouky.



Všechny suroviny, kromě mouky, dáme do hrnce rozpustit. Pak přidáme mouku.
Vypracované těsto nechat chvíli odležet v lednici. Pak na lehce pomoučněném vále vyválet plát o síle asi 2 mm, při pečení těsto naběhne. Vykrojit srdíčka a péct asi 7 - 8 minut v předem vyhřáté troubě na 175 °C.



Na dohotovení: plechovka Caramela (karamelizované Salko), 250 g másla.

Vše důkladně vyšleháme a krémem lepíme srdíčka. Nakonec ozdobíme dle fantazie.