6. 12. 2011

Oříšky





OŘÍŠKY

Těsto: 440 g hladké mouky, 140 g moučkového cukru, 160 g mletých vlašských oříšků, 250 g másla, 2 lžíce horké vody.

Vypracované těsto necháme chvíli odpočinout v lednici. Pak plníme formičky na oříšky a pečeme asi 10 minut při 175 °C. Po upečení těsto z horkých formiček vyklepneme a necháme vychladit. Pak plníme krémem a zdobíme čokoládovou polevou a oříšky.

Krém: 1/2 litru vody, 50 g sušeného mléka, 300 g mletých oříšků, 200 g moučkového cukru, sáček mamletých piškotů, trochu rumu.

Vše (mimo rumu) svaříme a pak vychladíme, nakonec přidáme rum.

Na dohotovení: čokoládová poleva, mleté oříšky nebo kokos.