6. 12. 2008

Znak Škody




POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Mramorové těsto: 4 vajíčka, 250 g hladké mouky, 220 g cukru moučky, 150 ml oleje, 80 ml vody, 1/4 prášku do pečiva.

Kakaový krém: 1/2 litru mléka, 1 kakaový puding, 1 lžíce hladké mouky, 50 g cukru moučka, 2 lžíce rumu, 1 lžíce kakaa, 125 g másla.

Šlehačkový krém: 250 ml. šlehačky, 250 ml. zakysané smetany, cukr dle chuti.

Máslový krém pod marcipán: 1 vajíčko, 50 g cukru moučka, 125 g másla.

Marcipán: 4 vrchovaté lžíce sušeného mléka, 4 vrchovaté lžíce cukru moučky, 2 lžíce vody, 1 lžíce pšeničného sirupu, 1 lžička oleje, pár kapek mandlového aroma.

Další suroviny: 2 banány, černá a zelená gelová barva, stříbrné barvivo, vodka nebo líh na ředění barev.

POSTUP PŘÍPRAVY

Mramorové těsto: Žloutky utřeme s polovinou cukru, přilijeme olej a vodu a postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva. V další míse ušleháme bílky a pak zašleháme druhou polovinu cukru. Sníh opatrně vmícháme do žloutků. Třetinu těsta si odebereme a obarvíme kakaem. Do vymazané a vysypané formy střídavě lijeme jednu lžíci tmavého těsta a na to dvě lžíce světlého. Těsto se po formě samo rozlije a po upečení vznikne mramorová kombinace.

Kakaový krém: V mléce uvaříme pudinky s cukrem a moukou na hustou kaši. Přidáme rum a necháme vychladit. Pak rozšleháme máslo s kakaem a po lžících do něho přidáváme vychladlý puding.

Šlehačkový krém: Šlehačku s cukrem vyšleháme a do hotové zašleháme zakysanou smetanu.

Máslový krém pod marcipán: Vajíčka s cukrem šleháme nad párou na teplotu "prstu". Pak šleháme do vychladnutí. Vmícháme máslo a ušleháme dohladka.

Marcipán: Všechny přísady smícháme na hladké těsto.

Hmotnost: 2500 g