13. 6. 2011

Donut's

donutky s citrónovou a čokoládovou polevou




donutky s cukrem a skořicí



250 ml vlažného mléka, 3 - 4 lžíce oleje, 2 žloutky, 250 g polohrubé mouky, 250 g hladké mouky, 50 g moučkového cukru, špetka soli, 1/2 kostky droždí.
Suroviny vložíme do pekárny dle uvedeného pořadí a zapneme program Těsto. Po vykynutí si na pomoučněném vále vyválíme z těsta plát o síle asi 1 cm. Kulatou formičkou vykrojíme kolečka a menší formičkou vykrojíme otvor. Na teplém místě necháme ještě chvíli nakynout a pak smažíme na rozpáleném oleji z obou stran. Hotové posypeme skořicovým cukrem a necháme vystydnout. Místo cukru můžeme použít čokoládovou nebo citrónovou polevu.