12. 8. 2010

Kebab s gyrosem


Na 3 porce:
Těsto: 120 ml vlažného mléka, 40 ml oleje, 1/2 lžičky soli, 250 g hladké mouky, 1/2 kostky droždí, 1/2 lžičky cukru.
Náplň: 200 g kuřecího masa, 1/2 lžičky soli, lžíce oleje, lžička koření gyros.
1 menší cibule, listy salátu, okurka, paprika, rajčátka, americký dresing.
Suroviny na těsto v uvedeném pořadí dáme do pekárny na program těsto. Těsto nenecháváme v pekárně kynout, ale hned po skončení hnětení ho vyndáme a rozdělíme na 3 stejné bochánky. Prsty utvoříme placky o průměru asi 12-15 cm a ty klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C asi 15 minut, dokud bochánky nenabydou a nezezlátnou. Kuřecí maso si nakrájíme na nudličky, zalejeme olejem a okořeníme solí a kořením na gyros. Maso osmahneme na pánvi. Rozkrojíme si ještě teplé upečené bochánky a vnitřek vymažeme dresingem. Pak na spodní díl klademe salát, plátky okurky, cibule, papriky, rajčete a kousky masa a přiklopíme vrchním dílem.