7. 10. 2011

Jak na papouška?

1) Příprava - vpravo obrázek, podle kterého jsem papouška dělala, vlevo nakreslený a rozstříhaný obrázek už ve velikosti dortu, podle kterého se vyříznou korpusy.
2) Připravené korpusy.
3) Promazat.
4) Dát pořádně vychladit.
5) Seříznout do požadovaného tvaru a dotvarovat punčovinou.
6) Celý dort obmazat, potáhnout a kosticí narýhovat (stačila by narýhovat jen hlavička a kousek zad).
7) Příprava větve - z punčoviny. Opět dát pořádně vychladit.
8) Potažená a nabarvená větev.
9) Ocas a křídla papouška znovu potáhnout jednotlivými pírky. Pak jsem pírka trochu dobarvila sytější barvou.
10) Umístit větev, dodělat nožky.
11) Dodělat zobák, oko.
Ara hyacintový