Recept
(na dort o průměru 20 cm)
Těsto:
250 g hladké mouky, 1/2 lžičky soli, 15 g holandského kakaa, 120 g změklého másla, 150 g cukru krupice, 2 vejce, 240 ml podmáslí, 1 lžička červeného potravinářského barviva, 1 lžička octa, 1 lžička jedlé sody.
Prosijeme mouku, kakao a sůl. V další míse utřeme máslo s cukrem do pěny a přimícháme vajíčka. V podmáslí rozmícháme barvivo. K máslové hmotě, za stálého šlehání postupně přimícháme moučnou směs a podmáslí. Do malé skleničky nalejeme ocet a přidáme sodu. Vzniklou pěnu přišleháme ke směsi. Hmotu nalejeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy a pečeme asi 60 minut při 180 °C. Po vychladnutí překlojíme na dva pláty.
Krém:
500 g měkkého tvarohu, 4 vanilkové cukry, 1 smetana ke šlehání.
V jedné míse vyšleháme smetanu dotuha. Ve druhé míse vyšleháme tvaroh s cukrem. Nakonec obě hmoty spojíme. Polovinou krému naplníme dort a druhou polovinou celý dort obmažeme. Nakonec posypeme drobečky.
(na dort o průměru 20 cm)
Těsto:
250 g hladké mouky, 1/2 lžičky soli, 15 g holandského kakaa, 120 g změklého másla, 150 g cukru krupice, 2 vejce, 240 ml podmáslí, 1 lžička červeného potravinářského barviva, 1 lžička octa, 1 lžička jedlé sody.
Prosijeme mouku, kakao a sůl. V další míse utřeme máslo s cukrem do pěny a přimícháme vajíčka. V podmáslí rozmícháme barvivo. K máslové hmotě, za stálého šlehání postupně přimícháme moučnou směs a podmáslí. Do malé skleničky nalejeme ocet a přidáme sodu. Vzniklou pěnu přišleháme ke směsi. Hmotu nalejeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy a pečeme asi 60 minut při 180 °C. Po vychladnutí překlojíme na dva pláty.
Krém:
500 g měkkého tvarohu, 4 vanilkové cukry, 1 smetana ke šlehání.
V jedné míse vyšleháme smetanu dotuha. Ve druhé míse vyšleháme tvaroh s cukrem. Nakonec obě hmoty spojíme. Polovinou krému naplníme dort a druhou polovinou celý dort obmažeme. Nakonec posypeme drobečky.