9. 2. 2013

Kinder Pinqui

Těsto: 6 vajíček, 6 lžíc cukru moučka, 6 lžíc vody, 6 lžíc hladké mouky, 2 lžíce kakaa, 1 prášek do pečiva. 
Z bílků vyšleháme tuhý sníh a ten pak přidáme k ostatním smíchaným surovinám. Těsto rozetřeme na dva vymazané a moukou vysypané plechy (nebo použijeme pečící papír) a pečeme asi 10-15 minut při 150 °C.

Krém: 2 šlehačky, 1 želatina v prášku (nejlépe zastudena), 4 lžíce medu.
Šlehačku vyšleháme do tuha, přidáme med a postupně želatinu (tu připravíme dle návodu, pouze v malém množství vody).

Poleva: 150 g  čokolády, 125 g másla, 5 lžíc oleje.
Vše ve vodní lázní rozpustíme.

Jeden plát namažeme polovinou šlehačky, dáme trochu vychladit, nejlépe do mražáku. Pak na šlehačku natřeme půlku čokoládové polevy. Opět dáme vychladit a natřeme další polovinu šlehačky. Přiklopíme druhým plátem těsta, nahoru rozetřeme zbytek čokoládové polevy a dáme na pár hodin vychladit a uležet do lednice.