24. 2. 2007

Koleje s nákladním vláčkem - metráček









POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Potřebujete: 2 upečené korpusy v srnčím hřbetu (já měla jeden světlý a druhý kakaový), krém (používám uvařený puding s máslem), čokoládovou polevu (na potření), bílou čokoládu v sáčku (na koleje), kokos (obarvený zeleným poptravinářským barvivem), mašinku a vagónky (tyčinky deli, nakrájené a obalené v marcipánů + kolečka s lentilek), jakýkoliv náklad do vagónků (bombonky, želé, oříšky,...), marcipánové květinky, zvířátka,...

Těsto světlé: 4 vajíčka, 120 g ml. cukru, 140 g pol. mouky, 25 ml vody.

Těsto tmavé: 4 vajíčka, 120g ml. cukru, 120 g pol. mouky, 20 g kakaa, 30 ml. vody.

Krém: 1,5 litru mléka, 4 vanil. pudinky, 2 lžíce hladké mouky, 200g ml. cukru, 2 másla.

POSTUP PŘÍPRAVY

Těsto: Žloutka ušlehat s polovinou cukru a vodou do velmi husté hmoty. Z bílků ušlehat polotuhý sníh, přidat druhou polovinu cukru a došlehat do tuhého sněhu. Mouku prosít min. 1x přes sítko. Do žloutků zlehka vařečkou či lžící přimíchávat na střídačku sníh a mouku, v žádném případě už nepoužívat mixér. Ihned těsto nalít do vymazané a vysypané formy. Zásadně péct v předem vyhřáté troubě na 180 - 200st. asi 15 - 20 minut. Korpus nechat cca 5 minut v klidu, pak překlopit na kus pečícího papíru.

Krém: V mléce uvaříme pudinky s cukrem a moukou na hustou kaši. Necháme vychladit. Pak rozšleháme máslo a po lžících do něho přidáváme vychladlý pudink.

Hmotnost: 3500 g