Těsto: Na 1 korpus - 5 vajíček, 150 g cukru moučky, 175 g polohrubé mouky, 30 ml vody. Potřebujeme 2 korpusy.
Krém: litr mléka, 3 vanilkové pudingy, 2 lžíce hladké mouky, 150 g cukru moučka, 1 + 1/2 másla.
Marcipán: 300 g sušeného mléka, 300 g cukru moučky, 3 lžíce vody, pár kapek mandlového aroma, barevné potravinářské barvivo.
POSTUP PŘÍPRAVY
Těsto: Žloutka ušlehat s polovinou cukru a vodou do velmi husté hmoty. Z bílků ušlehat polotuhý sníh, přidat druhou polovinu cukru a došlehat do tuhého sněhu. Mouku prosít min. 1x přes sítko. Do žloutků zlehka vařečkou či lžící přimíchávat na střídačku sníh a mouku, v žádném případě už nepoužívat mixér. Ihned těsto natřít na vymazaný a vysypaný plech. Zásadně péct v předem vyhřáté troubě na 180 - 200st. asi 15 - 20 minut. Korpus nechat cca 5 minut v klidu, pak překlopit na kus pečícího papíru.
Krém: V mléce uvaříme puding s cukrem a moukou na hustou kaši. Necháme vychladit. Pak rozšleháme máslo a po lžících do něho přidáváme vychladlý puding.
Marcipán: Z mléka, cukru, aroma a vody vyválíme těsto. Pak si jednotlivé kousky obarvíme potravinářským barvivem. Větší část si necháme bílou na potažení dortu.
Hmotnost: 2500 g