18. 4. 2008

Dvojsrdce









POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Těsto: na 1 korpus - 6 vajec, 180 g cukru moučky, 210 g hladké mouky, 40 ml vody. Potřebujeme 2 korpusy.

Krém: 2 litry mléka, 5 vanilkových pudingů, 2 lžíce hladlé mouky, 300 g cukru moučka, 8 lžíc rumu, 2 másla.

Krém pod marcipán: 2 vajíčka, 100 g cukru moučka, 250 g másla.

Marcipán: 200 g sušeného mléka, 200 g cukru moučka, voda dle potřeby, mandlové aroma, potravinářské barvivo.

Marcipán na potažení dortu: 400 g cukru moučky, 200 g polotučného sušeného mléka, 4 lžíce vody, pár kapek mandlového aroma, 2 lžíce kukuřičného sirupu nebo glukózy.

POSTUP PŘÍPRAVY

Těsto: Žloutka ušlehat s polovinou cukru a vodou do velmi husté hmoty. Z bílků ušlehat polotuhý sníh, přidat druhou polovinu cukru a došlehat do tuhého sněhu. Mouku prosít min. 1x přes sítko. Do žloutků zlehka vařečkou či lžící přimíchávat na střídačku sníh a mouku, v žádném případě už nepoužívat mixér. Ihned těsto natřít na vymazaný a vysypaný plech. Zásadně péct v předem vyhřáté troubě na 180 - 200st. asi 15 - 20 minut. Korpus nechat cca 5 minut v klidu, pak překlopit na kus pečícího papíru.

Krém: V mléce uvaříme puding s cukrem a moukou na hustou kaši. Přidáme rum a necháme vychladit. Pak rozšleháme másla a po lžících do nich přidáváme vychladlý puding.

Krém pod marcipán: Vajíčka s cukrem šleháme nad párou na teplotu "prstu". Pak šleháme do vychladnutí. Vmícháme máslo a ušleháme do hladka.

Marcipán: Z mléka, cukru, aroma, sirupu a vody vyválíme těsto, pak obarvíme barvivem.

Hmotnost: 5000 g