23. 6. 2007

Pivo







POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Těsto: na 1 korpus - 6 vajec, 180 g cukru moučky, 210 g hladlé mouky, 40 ml vody. Potřebujeme 3 korpusy a ty pak překrojíme na tři díly.

Krém: 2 litry mléka, 6 vanilkových pudingů, 2 lžíce hladké mouky, 300 g cukru moučky, 2 - 3 másla.

Marcipán: 400 g sušeného mléka, 400 g cukru moučky, 4 lžíce vody, pár kapek mandlového aroma, hnědé a žluté potravinářské barvivo.

Další suroviny: 2 šlehačky v prášku na pivní pěnu.

POSTUP PŘÍPRAVY

Těsto: Žloutka ušlehat s polovinou cukru a vodou do velmi husté hmoty. Z bílků ušlehat polotuhý sníh, přidat druhou polovinu cukru a došlehat do tuhého sněhu. Mouku prosít min. 1x přes sítko. Do žloutků zlehka vařečkou či lžící přimíchávat na střídačku sníh a mouku, v žádném případě už nepoužívat mixér. Ihned těsto nalít do vymazané a vysypané formy. Zásadně péct v předem vyhřáté troubě na 180 - 200st. asi 15 - 20 minut. Korpus nechat cca 5 minut v klidu, pak překlopit na kus pečícího papíru.

Krém: V mléce uvaříme puding s cukrem a moukou na hustou kaši. Necháme vychladit. Pak rozšleháme máslo a po lžících do něho přidáváme vychladlý puding.

Marcipán: Z mléka, cukru, aroma a vody vyválíme těsto. To pak obarvíme potravinářským barvivem.

Hmotnost: 7500 g