Těsto: 250 ml vlažného mléka, 100 ml oleje, 2 žloutky, 0,5 kg špaldové mouky, 50 g třtinového cukru, kostka droždí (42 g).
Suroviny
dáme do pekárny v uvedeném pořadí, na program těsto. Po vykynutí těsto
rozdělíme na 20 stejných dílků. Každý dílek naplníme tvarohovou směsí,
zabalíme, klademe na plech, vyložený pečícím papírem, spojem dolů.
Necháme nakynout. Pomocí balónku, žárovky nebo sklenice uděláme do
každého koláčku prohlubeň. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme
drobenkou. Pečeme při 180 - 200 °C asi 10 - 15 minut. Hned po vyjmutí z
trouby, pokapeme koláčky rozpuštěným máslem s rumem.
Tvarohová
náplň: 500 g tvarohu (kostky), 2 žloutky, 60 g tuku (Hera), 1 vanilkový
cukr, 100 g moučkového cukru, citronová kůra, rozinky předem namočené v
rumu.