3. 5. 2014

Celozrnný kringel



na těsto: 120 ml vlažného mléka, 30 g změklého másla, 1 žloutek, špetka soli, 300 g špaldové mouky, lžíce třtinového cukru, menší půlku kostky droždí nebo půl sáčku sušeného droždí.
na skořicovou směs: 1 bílek, 3 lžíce třtinového cukru, 3 lžičky skořice. 
na oříškovou směs: 1 bílek, 3 lžíce třtinového cukru, 2 lžíce mletých vlašských oříšků.
Těsto v uvedeném pořadí vložíme do pekárny a zapneme program těsto. Vykynuté pak rozválíme na tenkou placku, kterou potřeme skořicovou nebo oříškovou směsí, zarolujeme, podélně překrojíme a spleteme v copánek, který nakonec vytvarujeme na plechu do věnečku. Pečeme na pečícím papíru asi 20 minut při 180 °C
Inspiraci jsem našla tady.