14. 12. 2007

Jak obalit prsa do hmoty z pěnových bonbónků?

1) Vyválený obrovský plát... asi 90 x 60 cm. 2) Dortík připravený den předem a pořádně vychlazený.
3) Obrovský plát potahovací hmoty jsem přenesla na dort a začala jsem ho tvarovat. Z téhle hmoty to jde jako po másle, netrhá se. Akorát nám moc nechutná. Jsme zvyklí na mléčnou hmotu ze sušeného mléka, takže někteří členové rodiny byli těžce zklamaní po zakousnutí... :-) Ale zlá není, jen je to o něčem úplně jiném.
4) Tady už je dortík vytvarovaný. Mě se moc nelíbí, když je matný a jde na hmotě vidět cukr, proto ho uhladím mokrýma rukama, získá lesk s víc přilne k dortu.
5) Tohle je už z klasické mléčné hmoty (marcipán).
6) A dozdobit podle fantazie... Podprsenka z máslového vanilkového krému a ozdoby z marcipánu.



7) Detail růží.