5. 12. 2007

Prdelka





POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Těsto: 6 vajec, 180 g cukru moučky, 210 g hladké mouky, 40 ml vody.

Krém: 3/4 litru mléka, 2 vanilkové pudingy, 1 lžíci hladké mouky, 100 g cukru moučky, 3 lžíce rumu, 1 máslo.

Potahovací hmota: růžové pěnové bonbóny ze dvou balíčku sweet corner z Lídlu, 2 lžíce sušeného mléka, 2 lžíce cukru moučky.

POSTUP PŘÍPRAVY

Těsto: Žloutka ušlehat s polovinou cukru a vodou do velmi husté hmoty. Z bílků ušlehat polotuhý sníh, přidat druhou polovinu cukru a došlehat do tuhého sněhu. Mouku prosít min. 1x přes sítko. Do žloutků zlehka vařečkou či lžící přimíchávat na střídačku sníh a mouku, v žádném případě už nepoužívat mixér. Ihned těsto natřít do vymazané a vysypané dortové formy ve tvaru srdce. Zásadně péct v předem vyhřáté troubě na 180 - 200st. asi 15 - 20 minut. Korpus nechat cca 5 minut v klidu, pak překlopit na kus pečícího papíru. Po upečení rozkrojít na 3 díly a špičku srdce ukrojit.

Krém: V mléce uvaříme puding s cukrem a moukou na hustou kaši. Přidáme rum a necháme vychladit. Pak rozšleháme máslo a po lžících do něho přidáváme vychladlý puding.

Potahovací hmota: Bonbóny dát na talířek a na pár sekund do mikrovlnky rozpustit, pak přidat cukr a mléko. Vyválet v pružnou hmotu.

Hmotnost: 2500 g