14. 12. 2007

Prsa

Potažené mléčnou marcipánovou hmotou Potažené hmotou z pěnových bonbónků

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Těsto: Na 1 korpus - 5 vajíček, 150 g cukru moučka, 175 g polohrubé mouky, 30 ml vody. Potřebujeme 4 korpusy. 3 naskládáme na sebe a z posledního vykrojíme kolečka, vždy 2 x 3 různé velikosti.

Krém: 2 litry mléka, 5 vanilkových pudingů, 2 lžíce hladlé mouky, 300 g cukru moučka, 8 lžíc rumu, 2 másla.

Marcipán mléčný: 400 g sušeného mléka, 400 g cukru moučka, voda dle potřeby, 3 lžíce kukuřičného sirupu, mandlové aroma, potravinářské barvivo.


Marcipán z pěnových bonbónků: 2 balíčky pěnových bonbónků z Lídlu (sweet corner), 3 lžíce sušeného mléka a 3 lžíce cukru moučka.

POSTUP PŘÍPRAVY

Těsto: Žloutka ušlehat s polovinou cukru a vodou do velmi husté hmoty. Z bílků ušlehat polotuhý sníh, přidat druhou polovinu cukru a došlehat do tuhého sněhu. Mouku prosít min. 1x přes sítko. Do žloutků zlehka vařečkou či lžící přimíchávat na střídačku sníh a mouku, v žádném případě už nepoužívat mixér. Ihned těsto natřít na vymazaný a vysypaný plech. Zásadně péct v předem vyhřáté troubě na 180 - 200st. asi 15 - 20 minut. Korpus nechat cca 5 minut v klidu, pak překlopit na kus pečícího papíru.

Krém: V mléce uvaříme puding s cukrem a moukou na hustou kaši. Přidáme rum a necháme vychladit. Pak rozšleháme másla a po lžících do nich přidáváme vychladlý puding.

Marcipán mléčný: Z mléka, cukru, aroma, sirupu a vody vyválíme těsto, pak obarvíme barvivem. Dělá se to špatně, protože marcipánů musí být hodně, aby se jím dal obalit celý dort.

Marcipán z pěnových bonbónků: Všechny bonbónky jsem smíchala, dala na vysypaný talíř cukrem vždy 1/3 bombónků a šoupla asi na půl minuty do mikrovlnky, aby se rozpustily. Pak jsem to z talířku vyklopila na vál, zasypala asi 3 lžícemi sušeného mléka a 3 lžícemi cukru a vytvarovala do tvárné hmoty. Přitom jsem pořád podsypávala cukrem, aby se hmota nelepila k podložce. Nakonec jsem hmotu obarvila oranžovou a růžovou potravinářskou barvou, aby vznikla podobná barva tělu. To se dělalo nejhůř. Když hmota moc ztvrdla, že už nešla dobře zpracovat, zase jsem jí dala na půl minuty do mikrovlnky, aby změkla a zpracovávala tak dlouho, až se mi barvy spojily.

Hmotnost: 5000 g