6. 6. 2008

Jahodový páj



Těsto: 200 g hladké mouky, 100 g Hery, 125 ml Ramy Cremefine ke šlehání, 50 g moučkového cukru, 1 žloutek, špetka soli.
Náplň: 250 g měkkého tvarohu, 300 ml mléka, 1 balíček vanilkového pudinkového prášku, 100 g krupicového cukru, 2 balíčky vanilkového cukru, 1 bílek.
Dohotovení: 250 g jahod, 1 balíček červeného dortového želé.
Mouku prosijeme se špetkou soli a přidáme na malé kousky nakrájenou Heru, žloutek, cukr a Ramu Cremefine. Vše zpracujeme na hladké vláčné těsto. Zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme v chladničce asi 30 minut odležet.Pak rozválíme na kulatý plát a vyložíme jím pájovou formu o průměru 30 cm. Povrch těsta propícháme vidličkou, položíme na něj alobal a zatížíme ho bílými fazolemi, aby těsto příliš nevyběhlo. Předpékáme při teplotě 200 °C asi 15 minut.Mezitím uvaříme z mléka, cukru a pudinkového prášku hustý krém, který necháme za stálého míchání mírně vychladnout. Vmícháme do něj tvaroh smíchaný s bílkem a vanilkovým cukrem. Z předpečeného korpusu opatrně odstraníme alobal s fazolemi, nalijeme na něj tvarohovou náplň a dopečeme při 180 °C asi 20 minut. Necháme vychladnout ve formě. Na vychladlý povrch páje rozložíme jahody nakrájené na plátky a potřeme dortovým želé připraveným podle návodu na obalu. Necháme odležet v chladničce asi 2 hodiny.

Recept není můj, najdete ho tady.