5. 6. 2008

Jak na berušku?

1) Den předem si z černého marcipánu vytvoříme tykadla a upečeme korpus požadovaného tvaru. Já pekla v míse od simaxu. Na hlavičku jsem použila koblihu. 2) Korpus rozkrojíme na 4 - 5 dílů a pokapeme rumem a promažeme krémem.
3) Koblihu i celý dortík obmažeme krémem. Koblihu dáme na chvíli do mrazáku a dort do lednice.
4) Koblihu pak potáhneme černým marcipánem, dotvoříme obličej a zapíchneme tykadla.
5) Začínáme potahovat dort. Kousek černého marcipánu, pod krovky.
6) Pak z červeného marcipánu doděláme krovky a vodou přilepíme černé tečky.
7) Kolem dortíku utvoříme trávu. Super pomůckou je lis na česnek.
8) Takhle to vypadá po protlačení.
9) A kousek po kousku přikládáme k dortíku.
10) Nakonec připevníme berušce hlavičku, můžeme si pomoct špejlí, aby lépe držela a dozdobíme květinkami.