1. 1. 2014

Domácí kaiserky



na 12 ks: 300 ml vlažného mléka, 25g rozpuštěného másla, 15g soli, 250g hladké mouky, 125g polohrubé mouky, 125g mix pšeničné a žitné chlebové mouky, 10g čerstvého droždí, 5g cukru, hrst sezamových, lněných a slunečnicových semínek. Na posypání: mix semínek a hrubozrná sůl.

V uvedeném pořadí dát do pekárny a zapnout na program Těsto. Po vykynutí těsto rozdělit na 12 stejných bochánků a nechat asi 10 minut v teple kynout na pečícím papíře. Tvořítkem na kaiserky vytlačit dekor. Pak kaiserky otočíme dnem vzhůru a necháme dalších 10 minut nakynout. Po nakynutí otočit zpět, pomazat vajíčkem, posypat semínky a solí. Pečeme asi 10 minut při 220 °C.