29. 2. 2008

Jak na peřinku?

1) Všechny 3 korpusy si naskládáme na sebe a vykrojíme do tvaru peřinky. Pak je promažeme krémem.2) Obmažeme dortík krémem a obsypeme kokosem.
3) Nahoru nalejeme bílou čokoládu, ale nemusí být. Použila jsem jí jen proto, aby dort, když se z něho sundá peřinka, nevypadal takový holý. Nějak se nevyvedla, tak nevypadá moc esteticky. Po rozkrojení můžete jednotlivé kousky nastříkat trochou šlehačky a ozdobit ho marcipánovými růžičkami. Po ztuhnutí čokolády kolem kraje nastříkáme trochu krému, aby peřinka dépe držela.
4) Na krém položíme a přimáčkneme peřinku. Upravíme okraj, uhladíme krém, který nám trochu vyleze, popřípadě dosypeme kokosem. Krajku si přichytíme, aby se neušpinila.
5) Do kapsičky vložíme ubrousek, obmažeme krémem a posypeme kokosem.
6) Odstraníme ubrousek, upravíme krajku a vložíme panenku. Kolem panenky můžeme dát pár ubrousků, aby se nehýbala a držela pěkně na místě.
7) A dozdobíme podle fantazie marcipánem.
8) Tady je místo kokosu použita potahovací hmota z pěnových bonbónků.