18. 7. 2009

Kakaová roláda se šlehačkou

5 žloutků, 5 lžic cukru moučka, 1 vanilkový cukr, špetka jedlé sody, 2 lžíce polohrubé mouky, 2 lžíce kakaa, sníh z 5-ti bílků.
Žloutka utřeme s cukrem do pěny, pak přimícháme jedlou sodu, mouku a kakao. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Těsto nalejeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C asi 10 minut. Po upečení těsto ihned převrátíme na vlhkou utěrku, stáhneme pečící papír a do utěrky zabalíme. Necháme vychladnout. Po vychladnutí potřeme celý plát šlehačkou, roládu zatočíme a zabalíme do alobalu nebo folie. Necháme v lednici ztuhnout.

Postup:
1) Touto šlehačkou jsem roládu plnila. Plním s ní i dorty.
2) Upečený korpus.
3) Vyklopíme na vlhkou utěrku a stáhneme pečící papír.

4) Roládu do utěrky zabalíme a necháme vychladnout.
5) Po vychladnutí potřeme šlehačkou.
6) Zatočíme.
7) Přendáme na alobal...
8) ...a zabalíme.
9) Uložíme do lednice.