5 žloutků, 5 lžic cukru moučka, 1 vanilkový cukr, špetka jedlé sody, 2 lžíce polohrubé mouky, 2 lžíce kakaa, sníh z 5-ti bílků.
Žloutka utřeme s cukrem do pěny, pak přimícháme jedlou sodu, mouku a kakao. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Těsto nalejeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C asi 10 minut. Po upečení těsto ihned převrátíme na vlhkou utěrku, stáhneme pečící papír a do utěrky zabalíme. Necháme vychladnout. Po vychladnutí potřeme celý plát šlehačkou, roládu zatočíme a zabalíme do alobalu nebo folie. Necháme v lednici ztuhnout.
Žloutka utřeme s cukrem do pěny, pak přimícháme jedlou sodu, mouku a kakao. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Těsto nalejeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C asi 10 minut. Po upečení těsto ihned převrátíme na vlhkou utěrku, stáhneme pečící papír a do utěrky zabalíme. Necháme vychladnout. Po vychladnutí potřeme celý plát šlehačkou, roládu zatočíme a zabalíme do alobalu nebo folie. Necháme v lednici ztuhnout.
Postup:
1) Touto šlehačkou jsem roládu plnila. Plním s ní i dorty.
2) Upečený korpus.3) Vyklopíme na vlhkou utěrku a stáhneme pečící papír.