6. 12. 2011

Kakaovo-pudingové kroužky




KAKAOVO-PUDINGOVÉ KROUŽKY

Těsto: 200 g hladké mouky, 1 pudingový prášek, 20 g kakaa, 70 g moučkového cukru, 150 g másla, 1 žloutek, špetka skořice.

Vypracované těsto necháme chvíli odležet v lednici. Pak na pomoučněném vále vyválíme plát asi 3 mm silný a vykrojíme kolečka. Pečeme na pečícím papíru, při teplotě 175 °C, asi 10 minut. Po vychladnutí slepovat 2 kolečka krémem.

Krém: 1 vajíčko, 70 g moučkového cukru, lžíce kakaa, 125 g másla.

Ve vodní lázni šlehat vajíčko s cukrem a kakaem do zhoustnutí. Po vychlazení přišlehat máslo.

Na dohotovení: čokoládová poleva, vločky ze smartflexu.