16. 8. 2008

Jak na panenku?

1) Upečeme si jednu malou a jednu větší bábovku. Malou pak položíme na větší a nožem seřízneme do kuželovitého tvaru. Bábovky pak podélně překrojíme na 5 - 6 stejných plátu. 2) Začínáme skládat sukni. Každý díl pokapeme rumem...
3) ...a promažeme oříškovým krémem.
4) Z odkrojků si uděláme punčovinu...
5) ...a tou vyplníme otvor v bábovce. Panenka pak bude dobře držet na místě. 6) Znovu promažeme krémem a poskládáme zbylé pláty.
7) Dovnitř zasuneme panenku a ze zbytku punčoviny dotvoříme sukni. Panenku dáme chladit do lednice.
8) Pak sukni pomažeme krémem pod marcipán.
9) Z růžového marcipánu si vyválíme potřebný pruh plátu, alespoň 3 milimetry silný a vytvoříme dekolt a předek sukně.
10) Z krému pak panence nastříkáme šaty.
11) A dozdobíme květinkami.