1. 11. 2008

Jak na potahovací hmotu - modrou?

1) Haribo - šmoulavé.
2) Cukr moučku si nasypeme na talíř. Bonbónky se k němu nepřilepí.
3) Na cukr vysypeme bonbóny.
4) Dáme do mikrovlnky a hlídáme je. Jakmile se začínají nafukovat, mikrovlnku vypneme.
5) Z talířku je pak vyklopíme na vál, vysypaný opět moučkovým cukrem.
6) Stěrkou nebo vařečkou mícháme.
7) Když začne hmota chladnou, začne i tuhnout a stěrkou se pak míchá špatně. Zasypeme cukrem a pak zpracováváme rukama.
8) Trvá to docela dlouho. Těsto se pořád tváří jako obrovská žvýkačka a vy budete mít pocit, že se od ní nikdy neodlepíte. Ale nakonec se spojí :o) Na vyválení plátu používám moučkový cukr nebo solamyl.

Podobný postup na výrobu potahovací hmoty je zde.