28. 11. 2008

Tenisová raketa II.








POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Mramorové těsto: 4 vajíčka, 250 g hladké mouky, 220 g cukru moučky, 150 ml oleje, 80 ml vody, 1/4 prášku do pečiva. Potřebujeme 2 korpusy.

Vanilkový krém: 1 litr mléka, 3 vanilkové pudingy, 2 lžíce hladké mouky, 150 g cukru moučka, 4 lžíce rumu, 1 + 1/2 másla.

Máslový krém pod marcipán: 2 vajíčka, 100 g cukru moučka, 1 máslo.

Marcipán: recept najdete zde.

POSTUP PŘÍPRAVY

Mramorové těsto: Žloutky utřeme s polovinou cukru, přilejeme olej a vodu a postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva. V další míse ušleháme bílky a pak zašleháme druhou polovinu cukru. Sníh opatrně vmícháme do žloutků. Třetinu těsta si odebereme a obarvíme barvivem. Do vymazané a vysypané formy střídavě lejeme jednu lžíci obarveného těsta a na to dvě lžíce světlého. Těsto se po formě samo rozleje a po upečení vznikne mramorová kombinace.

Vanilkový krém: V mléce uvaříme pudinky s cukrem a moukou na hustou kaši. Necháme vychladit a přidáme rum. Pak rozšleháme máslo a po lžících do něho přidáváme vychladlý puding.

Máslový krém pod marcipán: Vajíčka s cukrem šleháme nad párou na teplotu "prstu". Pak šleháme do vychladnutí. Vmícháme máslo a ušleháme dohladka.

Jiná tenisová raketa je tady.

Hmotnost: 3000 g