1. 5. 2009

Farma











POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Mramorové těsto: na 1 korpus - 4 vajíčka, 250 g hladké mouky, 220 g cukru moučky, 150 ml oleje, 80 ml vody, 1/4 prášku do pečiva, lžíce kakaa. Potřebujete 3 pláty korpusu.

Oříškový a kakaový krém: 1,5 l mléka, 4 vanilkové pudingy, 3 lžíce hladké mouky, 200 g cukru moučka, 6 lžíc rumu, 2 másla, 100 g mletých vlašských oříšků, 2 lžíce kakaa.

Máslový krém pod marcipán: 2 vajíčka, 100 g cukru moučka, 1 máslo.

Marcipán: Recepty najdete zde.

POSTUP PŘÍPRAVY

Mramorové těsto: Žloutky utřeme s polovinou cukru, přilejeme olej a vodu a postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva. V další míse ušleháme bílky a pak zašleháme druhou polovinu cukru. Sníh opatrně vmícháme do žloutků. Třetinu těsta si odebereme a obarvíme kakaem. Do vymazané a vysypané formy střídavě lejeme jednu lžíci obarveného těsta a na to dvě lžíce světlého. Těsto se po formě samo rozleje a po upečení vznikne mramorová kombinace.

Oříškový a kakaový krém: V mléce uvaříme pudingy s cukrem a moukou na hustou kaši. Necháme vychladit. Pak rozšleháme másla s rumem a po lžících do nich přidáváme vychladlý puding. Krém rozdělíme na polovinu, do jedné přidáme mleté vlašské oříšky a do druhé kakao.

Máslový krém pod marcipán: Vajíčka s cukrem šleháme nad párou na teplotu "prstu". Pak šleháme do vychladnutí. Vmícháme máslo a ušleháme dohladka.

Hmotnost: 6500 g