21. 3. 2009

Jak plnit dort šlehačkou?

1) První plát korpusu pokapeme rumem (nebo jahodovou šťávou) a pomocí zdobičky nastříkáme 3x nad sebe okraj z vanilkového krému. Okraj proto, aby šlehačka nevytékala ven. 2) Dovnitř rozetřeme šlehačku...3) ...na ní poklademe nakrájené jahody a zakryjeme další vrstvou šlehačky.
4) Přiklopíme druhým plátem korpusu, znovu pokapeme rumem..
5) ...a nastříkáme další okraj.
6) Na šlehačku tentokrát rozložíme nakrájené banány, zakryjeme šlehačkou a posledním pokapaným plátem korpusu.
7) Celý dortík obmažeme krémem (používám vždy máslový krém, u kterého mám jistotu, že se mi potah z marcipánu nerozteče). Dort dáme pořádně vychladit.
8) Poprvé jsem zkusila dort potáhnout "VARNOU". Jaká je + návod na její přípravu najdete zde.9) Varnu vyválíme na 4 - 5 mm silnou vrstvu a opatrně přeneseme na dort. Kdyby jste ji chtěli přenášet pouze v rukách, roztrhala by se.10) Potah následně uhladíme. Nejdřív nahoře a pak kousek po kousku nadzvedáváme boky a uhlazujeme. Pokud vzniknou faldíky, nevadí. Varna je měkká a dá se k vychlazenému dortu přitisknout a zahladit prsty.11) Výsledek...12) Hotový a dozdobený dort.