POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Mramorové těsto: 4 vajíčka, 250 g hladké mouky, 220 g cukru moučky, 150 ml oleje, 80 ml vody, 1/4 prášku do pečiva, lžíce kakaa.
Vanilkový krém: 250 ml mléka, 1 vanilkový puding, lžička hladké mouky, 30 g cukru moučka, lžíce rumu, 1/4 másla.
Máslový krém pod marcipán: 1 vajíčko, 50 g cukru moučka, 1/2 másla.
Šlehačkový krém: 500 ml šlehačky, cukr dle chuti.
Ovoce: Nakrájené čerstvé nebo kompotované jahody a 2 banány.
Marcipán: Figurky a květinky ze salkového marcipánu, dort je potažený varnou. Recepty najdete zde.
POSTUP PŘÍPRAVY
Mramorové těsto: Žloutky utřeme s polovinou cukru, přilejeme olej a vodu a postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva. V další míse ušleháme bílky a pak zašleháme druhou polovinu cukru. Sníh opatrně vmícháme do žloutků. Třetinu těsta si odebereme a obarvíme kakaem. Do vymazané a vysypané formy střídavě lejeme jednu lžíci obarveného těsta a na to dvě lžíce světlého. Těsto se po formě samo rozleje a po upečení vznikne mramorová kombinace.
Vanilkový krém: V mléce uvaříme puding s cukrem a moukou na hustou kaši. Necháme vychladit a přidáme rum. Pak rozšleháme máslo a po lžících do něho přidáváme vychladlý puding.
Máslový krém pod marcipán: Vajíčko s cukrem šleháme nad párou na teplotu "prstu". Pak šleháme do vychladnutí. Vmícháme máslo a ušleháme dohladka.
Šlehačkový krém: Šlehačku s cukrem vyšleháme dotuha. Můžeme přidat i ztužovač.
Hmotnost: 3500 g