5. 1. 2006

Čokoládové těsto



Na 1 vajíčko - 20 g másla, 25 g cukru moučky, 20 g tmavé čokolády, 25 g polohrubé mouky.
Na 2 vajíčka - 40 g másla, 50 g cukru, 40 g čokolády, 50 g mouky.
Na 3 vajíčka - 60 g másla, 75 g cukru, 60 g čokolády, 75 g mouky.
Na 4 vajíčka - 80 g másla, 100 g cukru, 80 g čokolády, 100 g mouky.
Na 5 vajec - 100 g másla, 125 g cukru, 100 g čokolády, 125 g mouky.
Na 6 vajec - 120 g másla, 150 g cukru, 120 g čokolády, 150 g mouky.

Máslo utřít s cukrem, přidat do pěny vyšlehané žloutky, smíchat s rozpuštěnou čokoládou a s moukou. Nakonec lehce vmíchat sníh s bílků. Péct na vymazaném a vysypaném plechu v předem vyhřáté troubě na 180 °C asi 20 - 25 minut.