21. 1. 2006

Sněhulák





POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Těsto: Na 1 korpus - 5 vajíček, 150 g cukru moučky, 175 g polohrubé mouky, 30 ml vody. Potřebujeme 3 korpusy, z těch pak vykrojíme kolečka. Vždy 3 x 3 různé průměry. Ze zbytku těsta vykrojíme i ruce.

Krém: 1,5 litru mléka, 4 vanilkové pudingy, 2 lžíce hladké mouky, 200 g cukru moučka, 2 másla.

Další suroviny: kokos, marcipánové knoflíky, oči a mrkev, čepice z půlky kokosu, pletená šála a smeták z větviček.

POSTUP PŘÍPRAVY

Těsto: Žloutka ušlehat s polovinou cukru a vodou do velmi husté hmoty. Z bílků ušlehat polotuhý sníh, přidat druhou polovinu cukru a došlehat do tuhého sněhu. Mouku prosít min. 1x přes sítko. Do žloutků zlehka vařečkou či lžící přimíchávat na střídačku sníh a mouku, v žádném případě už nepoužívat mixér. Ihned těsto natřít na vymazaný a vysypaný plech. Zásadně péct v předem vyhřáté troubě na 180 - 200st. asi 15 - 20 minut. Korpus nechat cca 5 minut v klidu, pak překlopit na kus pečícího papíru.

Krém: V mléce uvaříme puding s cukrem a moukou na hustou kaši. Necháme vychladit. Pak rozšleháme 2 másla a po lžících do nich přidáváme vychladlý puding.

Hmotnost: 3000 g